Civile tvister afgøres i stort omfang ved de danske domstole. Når der er indgivet en stævning starter de fleste retssager ved byretten, der fungerer som første instans.

Byretssagen består af flere skridt, der hver især udgør en vigtig brik for at opnå et godt resultat:

  • Indlede skidt: Ved indledningen af en byretssag skal sagsøger indgive en stævning, hvorefter sagsøger vil modsvare denne stævning ved sit svarskrift. Hvis det er nødvendigt suppleres stævning og svarskrift med yderligere processkrifter, herunder blandt andet replik og duplik.
  • Telefonmøde: Retten vil herefter indkalde til et telefonmøde, hvor fokus er, at tilrettelægge retssagen og afklare, om der er potentiale for et forlig.
  • Hovedforhandling: Hovedforhandlingen består i, at parterne fremlægger beviser, afhører vidner og parter og argumenterer for deres påstande. Hovedforhandlingen afsluttes med de stridende parters procedure. Herefter tager dommeren stilling til sagens udfald.

I retssagsprocessen er det ofte både værdifuldt of nødvendigt at have advokatbistand. Retssager er typisk komplicerede – materielt såvel som praktisk, hvorfor det er nødvendigt med professionel assistance.

Mange tror en retssag er dyr og det kan den også være, men vi har i de fleste tilfælde en ordning med at vi giver en fast pris på at føre retssagen ved retten. Det kan være byretten eller landsretten. Hvis vi vinder aftaler vi, at vi får lidt mere i salær. På den måde er det en win-win situation for alle parter og vi tager også en del af risikoen ved denne ordning. Det er vores filosofi, at vores klienter skal føle, at vi begge har et fælles mål.

Du kan altid kontakte os uforpligtende for at høre mere. Du kan også læse mere om retssagens forberedelse, byretssager og landsretssager i artiklerne nedenfor.

Vi hjælper dig meget gerne med at føre din sag hos byretten. Du skal kontakte os, hvis du vil have bistand til at føre din egen sag, eller hvis du selv er blevet stævnet.

SPØRG EN ADVOKAT GRATIS OM EN SAGSVURDERING

KHURAM AHMED, ADVOKAT (L)

T: 70 22 50 10 M: 40 55 83 44 Mail: kra@inadvokater.dk

BILAL ANDERSEN KHATIB, ADVOKAT

T: 70 22 50 10 M: 28 70 24 40 Mail: bka@inadvokater.dk

NICK SHERIGAN, ADVOKATFULDMÆGTIG

T: 70 22 50 10 Mail: nsh@inadvokater.dk

ZENA ESSKANDARANI, ADVOKATFULDMÆGTIG

T: 70 22 50 10 M: 40 70 55 28 Mail: zek@inadvokater.dk

MATHILDE QWIST, JURIDISK SAGSBEHANDLER/LEGAL INTERN

T: 70 22 50 10 Mail: jur@inadvokater.dk

LAD OS KOMME I GANG

Du er velkommen til at udfylde denne kontaktformular. Vi vil herefter kontakte dig hurtigst muligt.